Livsmedelssäkerhet

Därför ska du utföra din egenkontroll digitalt

Af eSmiley

Hur egenkontrollen ska utföras är frivilligt och kan till exempel dokumenteras på papper eller digitalt. Det finns dock uppenbara fördelar med att utföra egenkontrollen digitalt.

Egenkontroll är din försäkran om att du har råvaror, arbetsrutiner, kökshygien och personlig hygien som krävs för att driva en ren, sund och laglig verksamhet.

Hur egenkontrollen ska utföras är frivilligt och kan till exempel dokumenteras på papper eller digitalt. Det finns dock uppenbara fördelar med att utföra egenkontrollen digitalt. Bland annat ger det en struktur som garanterar att rutiner och kontroller utförs, samtidigt som du inte behöver ha högar av pappersblanketter i köket.

Dessutom medför det en flexibilitet som innebär att systemet kan anpassas efter varje köks enskilda behov och aktiviteter, och att det kan uppdateras löpande med senaste lagkrav och branschriktlinjer.

I detta blogginlägg kommer vi att gå djupare in på fördelarna med att utföra Digital Egenkontroll med eSmiley.

Så enkelt är det att utföra Digital Egenkontroll med eSmiley

Med eSmiley är det enkelt att utföra egenkontrollen själv. Därför används vårt digitala egenkontrollprogram idag i mer än 15 000 kök runt om i Norden. Du kan använda Digital Egenkontroll från eSmileys utan att veta något om datorer och teknik, och alla kontroller görs med bara några få klick på din surfplatta, dator eller smartphone.

Systemet är anpassat efter lagar, regler och branschstandarder för livsmedelssäkerhet och hygienrutiner. Dessutom sätter våra livsmedelskonsulter upp systemet åt dig och skräddarsyr din faroanalys, dina kontrollpunkter och dina rutiner. På så sätt får du en färdig lösning för egenkontroll anpassad efter just din verksamhet så att du enkelt kan säkerställa att den mat du serverar är säker att äta. Dessutom slipper du lägga ner tid på pappersarbete och kan istället fokusera på att göra dina kunder nöjda. 

Se till exempel hur enkelt det är att kontrollera temperaturen i din frys i videon nedan:

10 goda skäl till att utföra egenkontroll digitalt med eSmiley:

  1. Du riskerar inte att dina gäster blir sjuka eller får besvär av maten du serverar.
  2. Inga fler högar av papper och mappar i köket.
  3. Du får en tydlig struktur för egenkontrollen och en garanti att den utförs.
  4.  Du får en dags- eller veckolista över kontroller som ska utföras.
  5. Du får SMS- och e-postpåminnelser när en kontroll håller på att gå ut.
  6. Du får kontrollbesök med goda resultat – och med ett enda klick kan du visa upp allt som myndigheterna vill se.
  7. Ditt egenkontrollprogram och din riskanalys är alltid uppdaterade i förhållande till senaste lagar, regler och branschstandarder.
  8. Du har mer tid att fokusera på matlagningen och nöjda kunder.
  9. Ledningen kan få en överblick över de kontroller som utförs på alla avdelningar.
  10. Du kan alltid kontakta eSmileys livsmedelskonsulter för att få svar på dina frågor.

Boka en kostnadsfri demo av Digitala Egenkontroll från eSmiley